Nederlands | Deutsch

Platbodem vaar- en zeilinstructie 

Het varen met platbodems vergt bijzondere technieken. Als verhuurbedrijf van platbodemschepen willen wij onze klanten de gelegenheid bieden deel te nemen aan een instructiecursus begin zeilseizoen op één van onze platbodemschepen.                                                                                                                            Gedurende het gehele seizoen is het ook mogelijk privé instructie op uw gehuurde platbodem of eigen schip te nemen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Uw en onze ervaring

U heeft wel zeilervaring, maar niet of onvoldoende zeilervaring met een platbodem, of wilt u uw kennis en vaardigheid uitbreiden dan is de platbodeminstructie beslist iets voor u.

De ervaring leert dat u na instructie varen meer geniet tijdens uw vakantie met één van onze schepen.

Hoe herkenbaar zijn lastige situaties als;                             -   het “hangen” voor een gesloten brug met harde zijwind.    -   het in en uitvaren van een havenbox.                                -  als er onderweg gereefd moet worden omdat de wind sterk toeneemt.                                                                  -   het wegvaren van lagerwal tussen andere schepen in.

U heeft de kennis maar mist de vaardigheid door te weinig praktijk; logisch want wanneer krijg je de kans om de hele dag te oefenen met een platbodemschip onder begeleiding van een ervaren instructeur?

Naast dat de cursus leerzaam is bent u er even tussen uit en begint de voorpret van uw vakantie,              tevens verlengt u, misschien wel met muts en wanten uw vaarseizoen.                                                        Zeker als u denkt aan 1 dag instructie niet voldoende te hebben, boekt u aaneensluitend een tweede dag.

.Omdat wij van mening zijn dat je het beste leert door zelf aan het helmhout te staan, kiezen wij een Vollenhovense Bol voor beginners en een Lemsteraak voor de gevorderden zeiler.                                    Voor de trainingsintensiteit is gekozen voor een groep van 4 tot maximaal 6 personen per schip zodat u zelf ook de meeste handeling uit voert.

 

Gewoon een hoop ervaring opdoen, lekker stoeien met de mogelijkheden van een platbodemschip en de training naar eigen wensen in te vullen.

De vaar- en zeilinstructie zal onder leiding staan van een ervaren schipper van het Varskip die tevens erkend CWO-zeilinstructeur is.

 

U krijgt na opgave meer informatie over het programma van de cursus.         Voor de droge voorbereiding sturen wij een eigen gemaakt instructieboekje op zodat thuis het vakantie gevoel al begint.


Varskip Logo
  home | schepen | prijzen | reserveren | haven | actueel | links | verkoop | platbodemzeilen  
info@varskip.com

Tel.: +31 515 442755 - Fax: +31 515 443267